پیشرو، فناور، ارزش آفرین

آرمین تجارت آیدین مهر

Armin Tejarat Aydin Mehr

سبد خرید
استرس گرمایی و راه های مقابله با آن

استرس گرمایی و راه های مقابله با آن

1400/3/16

کولین کلراید و اهمیت آن در تغذیه دام وطیور ویژگی‌های کولین: کولین کلراید یک ماده محلول در آب و بی رنگ است که ویژگی‌های شبیه ویتامین دارد اما نقش کاتالیزوری در واکنش‌های بیوشیمیایی ایفا نمی‌کند. کولین این توانایی را دارد که با بسیاری از اسیدهای آلی و معدنی ایجاد نمک کند، کولین خاصیت قلیایی دارد و به شدت جاذب رطوبت است. کولین از نظر ساختاری یک آمینو اتیل الکل می‌باشد و دارای سه گروه متیل است که به یک اتم کربن متصل شده است، بنابراین از نظر شیمیایی تری متیل آمونیوم خوانده می‌شود. این ماده دارای وزن مولکولی 139.63 بوده و نقطه ذوب آن 247 درجه سلسیوس است.   کولین در کجا یافت می‌شود؟ کولین را می‌توان در سلول‌های تمامی گیاهان و حیوانات پیدا کرد که اغلب به شکل فسفولیپید، فسفاتیدیل کولین(لسیتین)، لیزو فسفا تیدیل کولین، کولین پلاسمالوژن و اسفنگومیلین می‌باشد. کولین در خوراک اغلب به صورت لسیتین یافت می‌شود و 10 درصد نیز به شکل اسفنگومیلین یا آزاد مشاهده می‌شود.   عملکرد کولین در خوراک دام و طیور: عملکرد کولین شامل ساخت و نگه‌داری غشای سلولی، متابولیسم چربی در کبد، ساخت استیل کولین و دهنده گروه متیل با واسطه بتائین است. کولین یک ماده بیوشیمیایی ضروری برای ساخت و نگه‌داری غشای سلولی است. لسیتین یک بخش مهم از غشای سلولی ست و همچنین در حمل و نقل چربی در غشای سلولی نقش دارد. همچنین کولین به عنوان بخشی از ساختار فسفولیپیدها در بلوغ ماتریکس غضروف استخوان نقش دارد. کولین به عنوان یک فاکتور لیپوتروپیک ((Lipotropic)) در کاهش رسوب چربی در کبد پرندگان نقش دارد چرا که نقش مهمی در متابولیسم چربی در کبد پرنده بازی می‌کند. همچنین کولین در ساخت لیپو پروتئین‌ها که چربی را از کبد خارج می‌کند، نقش بازی می‌کند. کولین به عنوان یک عامل متیل دهنده در ساخت متیونین از هموسیستئین و ساخت کراتین از گوانیدو استیک اسید نقش بازی می‌کند. در ساخت متیونین از هموسیستئین، بتائین به عنوان یک متابولیت کولین به عنوان دهنده متیل ایفای نقش می‌کند، بنابراین برای اینکه کولین به عنوان یک عامل متیل دهنده وارد عمل می‌شود باید تبدیل به بتائین شود. از سوی دیگر چون کولین در ساخت متیونین نقش دارد بنابراین استفاده از کولین می‌تواند اندکی باعث صرفه‌جویی در مصرف مکمل متیونین شود.

بیشتر بخوانید
کنجاله سویا ، نور چشم صنعت طیور

کنجاله سویا ، نور چشم صنعت طیور

1399/11/14

کنجاله سویا و تنظیم جیره کارخانه تولید و فروش دان آماده مرغ و بوقلمون آرمین تجارت آیدین مهر قطعا کنجاله سویا در تعیین و فرمولاسیون جیره های طیور نقش بسیار مهمی دارد به طوری که در هنگام کمبود کنجاله سویا، فرمولاسیون جیره های طیور غیر ممکن و یا بسیار سخت می شود. با این وجود باید به این نکته مهم توجه کرد که اگر این فرزند صالح صنعت طیور !!! به خوبی فراوری نشود میتواند برای صنعت طیور به شدت مشکل ساز شود!! چرا که کنجاله سویا دارای سموم طبیعی متعددی است که باید از طریق مختلف و فراوری های مختلف حذف شوند.   بازدارنده تریپسین یک ماده ضد مغذی است که از تجزیه شدن پروتیین ها در روده باریک ممانعت می کند و چنانچه سویا به خوبی فراروری نشود میتواند به شدت به پانکراس و قابلیت هضم پروتئین ها آسیب بزند. تست های مختلفی برای اندازه گیری فعالیت بازدارندگی تریپسین سویا وجود دارد که مشهور ترین آنها اندازه گیری اوره آز کنجاله سویا می باشد دامنه قابل قبول اوره آز بین ۵ صدم تا ۱۵ صدم می باشد که مقادیر بالاتر از ۰٫۱۵ به معنای مقادیر بیشتر اوره آز و یا بازدارنده تریپسین است که حاکی از عدم حرارت دهی کافی کنجاله سویا می باشد. بنابراین ما علاوه بر تعیین سطح پروتئین خام سویا باید یک سری تست های کنترل کیفی دیگر را نیز روی سویا انجام بدهیم تا از مناسب بودن این محصول استراتژیک در تغذیه طیور مطلع شویم.  

بیشتر بخوانید
نقش آرژنین در پرورش طیور

نقش آرژنین در پرورش طیور

1399/6/18

نقش اسید آمینه آرژنین تغذیه ای در پرورش طیور (کارخانه تولید دان آماده آرمین تجارت آیدین مهر)     نقش آرژنین در پرورش طیور  در نتیجه پیشرفت چشمگیری که در صفات اقتصادی طیور از جمله افزایش وزن، راندمان خوراک مصرفی و میزان گوشت سینه برای پاسخگویی به خواسته های مصرف کننندگان حاصل شده است، امروزه طیور به چاقی و عوامل استرس زا حساس شده که باعث شده توانایی مقابله طیور تجاری در مقابل بیماریهای معمول کاهش یابد. افزایش تخم مرغ ، میزان گوشت و فعال شدن سیستم ایمنی ال آرژنین در رژیم غذایی طیور باعث افزایش تولید تخم مرغ، وزن تخم مرغ، تعدیل متابولیسم چربی به سمت کاهش تجمع چربی بدن در جهت بهبود کیفیت گوشت و افزایش دفاع آنتی اکسیدانی در شرایط عادی می شود. مکمل رژیم غذایی آرژنین باعث کاهش مرگ و میر ناشی از سندرم آسیت در دمای پایین محیط، کاهش اثرات سوئ استرس گرمایی و تراکم بالای پرورشی و سیستم ایمنی بدن را فعال کرده و پاسخ های طیور به انواع بیماریهای معمول در مزارع پرورشی را افزایش می دهد. بنابراین ال آرژنین نقش مهمی در تولید طیور بازی می کند.     تغییر ژنتیکی در طیور: در دهه های گذشته طیور از لحاظ ژنتیکی جهت افزایش وزن بدن، کارایی مصرف خوراک، سرعت رشد بالا و وزن عضله سینه بالا انتخاب شده است.بنابراین این انتخاب باعث: ۱- افزایش سنتز چربی و تجمع چربی در بدن طیور می شود. ۲- کاهش سیستم ایمنی طیور و کاهش توانایی طیور در مقابل بیماریها می شود و طیور را در مقابل انواع بیماریها حساس می کند. ۳- مرغ ها نسبت به عوامل استرس زا مانند تنش گرمایی در مقایسه با جوجه های اصلاح نشده حساس تر شده اند. بنابراین بهبود راندمان تولید، افزایش سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت آنها در برابر پاتوژن ها و افزایش کیفیت گوشت و لاشه استحصالی با کاهش کل رسوب چربی در بدن و کاهش اثرات عوامل استرس زا ازجمله استرس گرمایی از طریق مواد مغذی عملی تلقی می شود و راه حل کارآمد در تقویت تولید و عملکرد مرغ گوشتی مدرن می باشد. آرژنین یک اسید آمینه اساسی مهم برای مرغ هاست زیرا آنها همانند سایر پرندگان قادر به بدست آوردن آرژنین از منابع درون زا نیستند.     فواید دیگر ال آرژنین در پرورش طیور بنابراین آرژنین سوبسترای مهم دربیوسنتز بسیاری از مولکولها ازجمله: پروتئین، اکسید نیتریک، کراتین، اورنیتین، گلوتامات، پلی آمیدها، پرولین، گلوتامین می باشد، بنابراین عملکرد های مهم بیولوژیکی و فیزیولوژیکی در طیور را باعث می شود. همچنین افزودن ال آرژنین در رژیم غذایی طیور برای جلوگیری از تاثیرات مضر رادیکال های آزاد بیش از حد که در طول متابولیسم طبیعی تولید می شود و همچنین برای رفع عوارض جانبی استرس گرمایی لازم است. همچنین تحقیقات نشان می دهد که افزایش ۱% مکمل آرژنین بروز آسیت در جوجه های گوشتی که در معرض دمای محیطی پایین قرار می گیرند کاهش می یابد. همچنین محققان گزارش کرده اند که با افزایش ال آرژنین و به تبع آن افزایش اسید آمینه لیزین جهت حفظ نسبت لیزین به آرژنین اثرات منفی استرس مزمن ناشی از تراکم بالای جوجه ها در مزارع پرورشی را کاهش داده است.  

بیشتر بخوانید