پیشرو، فناور، ارزش آفرین

آرمین تجارت آیدین مهر

Armin Tejarat Aydin Mehr

سبد خرید
استرس گرمایی و راه های مقابله با آن

استرس گرمایی و راه های مقابله با آن

31 شهریور 1399

راه های مقابله با استرس گرمایی فروش دان آماده مرغ و بوقلمون ، شرکت آرمین تجارت آیدین مهر استرس حرارتی و آسیب های ناشی از آن: زمانی که دمای تولید شده در عمق بدن ، بیش از دمای دفع شده از پرنده باشد در آن صورت شاهد بروز استرس حرارتی در پرنده ها خواهیم بود. پرندگان روش های مختلفی برای دفع حرارت تولیدی دارند که مهم ترین آن تبخیر آب یا رطوبت از ریه های پرنده می باشد که ما آن را به صورت له له زدن یا افزایش تعداد تنفس در واحد زمان مشاهده می کنیم. این افزایش تنفس با دفع بیش از حد دي اکسید کربن، تعادل اسید- باز بدن را به سمت قلیایی شدن (آلکالوز) برده و کلسیم یونیزه را که براي استخوان سازي و پوسته تخم مرغ ضروري است، کاهش میدهد. همچنین نشان داده شده است استرس گرمایی، میزان پتاسیم و سایر مواد معدنی در بدن را کاهش می دهد. همچنین له له زدن و تنفس با دهان باز، یکی از عوامل مستعد کننده بیماري هاي تنفسی است، زیرا هوا از فیلتر طبیعی مجاري بینی عبور نمی نماید. از دیگر عوارض استرس گرمایی کاهش مصرف غذا است که در طیور گوشتی موجب کاهش رشد و در طیور تخم گذار منجر به کاهش اندازه و میزان تولید تخم مرغ می شود. خسارات ناشی از استرس گرمایی بستگی به سابقه تجربه استرس حرارتی در پرنده، سن، سویه پرنده، سطح پوشش پر در بدن ، حداکثر دما، مدت زمان استرس حرارتی و میزان رطوبت نسبی هوا و همنچنین تجهیزات رفاهی موجود در سالن دارد.   راه هاي مقابله با استرس حرارتی: ۱ – افزایش جریان هوا (استفاده از حداکثر قدرت هواکش ها)، خنک نمودن هواي سالن با استفاده از مه پاش و اسپري آب بر روي دیوار، سقف داخلی و خارجی در طول ساعات گرم روز، در مناطق گرم و خشک میباشد. ۲ – در استرس گرمایی آب بیشتري توسط طیور مصرف می شود، لذا توصیه می شود آب خنک در اختیار گله قرار داده شود تا به کاهش دماي بدن کمک نماید. ۳ – توصیه می شود تغذیه طیور در ساعت هاي خنک تر روز (صبح ها و عصر ها) صورت پذیرد. علاوه بر آن کلیه کارهایی که سبب کاهش فعالیت طیور در طی ساعات گرم روز شود، مفید است. ۴ – اصلاح جیره و تعادل میان ترکیبات آن بویژه کاهش سطح پروتئین خام و تامین کسری اسیدهای آمینه با استفاده از اسیدهای آمینه سنتتیک به همراه استفاده از غذاهایی که هضم راحت تري دارند تاثیر استرس گرمایی را کاهش می دهند. ۵ – استفاده از دان پلت موجب کاهش مصرف انرژي در هنگام غذا خوردن شده و طیور گرماي کمتري را احساس می نمایند. ۶ – بهتر است انرژي جیره با رعایت استانداردهای جیره نویسی از منابع چربی تامین گردد زیرا در مقایسه با سایر مواد مغذي گرماي کمتري را ایجاد مینمایند. همچنین عضلاتی که در له له زدن دخلی هستند از منابع چربی برای انرژی استفاده می کنند. ۷ – نصب فن هاي اضافی، نصب مه ساز ها، استفاده از سیستم هاي مناسب تهویه، سفید کردن سقف بیرونی مرغداري و یا استفاده از روکش هاي آلومینیومی و غیره توصیه می شود. ۸ – تأمین آب آشامیدنی خنک و کم نمک ۹ – نشان داده شده اضافه کردن ویتامین هاي A ،C و E در کاهش اثرات استرس گرمایی موثر بوده است چراکه این ویتامنین ها در کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از تنش گرمایی موثر می باشند. ۱۰ – در استرس گرمایی تعادل اسید- باز بدن به هم می خورد. استفاده از الکترولیت ها در بهبود این عارضه بسیار مفید است. ۱۱ – در فصول گرم سال و در زمان استرس گرمایی توصیه می شود از ضد کوکسیدیوز هایی همچون نیکاربازین و موننسین استفاده نشود. ۱۲ – در اغلب موارد افزایش مصرف آب توسط پرنده ها میزان زنده مانی آنها را در استرس گرمایی افزایش می دهد. بعضی از محققین افزایش میزان زنده مانی طیور را در هنگام استرس گرمایی ناشی از مصرف آب بیشتر با استفاده از مکمل هاي نمکی نظیر بی کربنات پتاسیم، کلرید سدیم، کلرید آمونیوم ، میدانند. همچنین نشان داده شده است که افزودن کلرید پتاسیم، علاوه بر جبران الکترولیت ها، استرس گرمایی را تا حدود زیادي کاهش داده است. ۱۳ – ب- کمپلکس+ مینرال به علت دارا بودن پتاسیم استات، کلرید منیزیم، کلرید سدیم و کلرید پتاسیم در کاهش اثرات استرس گرمایی بسیار مفید می باشند. گرد آورنده: دکتر وحید حصنی  

بیشتر بخوانید
نقش آرژنین در پرورش طیور

نقش آرژنین در پرورش طیور

31 شهریور 1399

نقش اسید آمینه آرژنین تغذیه ای در پرورش طیور (کارخانه تولید دان آماده آرمین تجارت آیدین مهر)     نقش آرژنین در پرورش طیور  در نتیجه پیشرفت چشمگیری که در صفات اقتصادی طیور از جمله افزایش وزن، راندمان خوراک مصرفی و میزان گوشت سینه برای پاسخگویی به خواسته های مصرف کننندگان حاصل شده است، امروزه طیور به چاقی و عوامل استرس زا حساس شده که باعث شده توانایی مقابله طیور تجاری در مقابل بیماریهای معمول کاهش یابد. افزایش تخم مرغ ، میزان گوشت و فعال شدن سیستم ایمنی ال آرژنین در رژیم غذایی طیور باعث افزایش تولید تخم مرغ، وزن تخم مرغ، تعدیل متابولیسم چربی به سمت کاهش تجمع چربی بدن در جهت بهبود کیفیت گوشت و افزایش دفاع آنتی اکسیدانی در شرایط عادی می شود. مکمل رژیم غذایی آرژنین باعث کاهش مرگ و میر ناشی از سندرم آسیت در دمای پایین محیط، کاهش اثرات سوئ استرس گرمایی و تراکم بالای پرورشی و سیستم ایمنی بدن را فعال کرده و پاسخ های طیور به انواع بیماریهای معمول در مزارع پرورشی را افزایش می دهد. بنابراین ال آرژنین نقش مهمی در تولید طیور بازی می کند.     تغییر ژنتیکی در طیور: در دهه های گذشته طیور از لحاظ ژنتیکی جهت افزایش وزن بدن، کارایی مصرف خوراک، سرعت رشد بالا و وزن عضله سینه بالا انتخاب شده است.بنابراین این انتخاب باعث: ۱- افزایش سنتز چربی و تجمع چربی در بدن طیور می شود. ۲- کاهش سیستم ایمنی طیور و کاهش توانایی طیور در مقابل بیماریها می شود و طیور را در مقابل انواع بیماریها حساس می کند. ۳- مرغ ها نسبت به عوامل استرس زا مانند تنش گرمایی در مقایسه با جوجه های اصلاح نشده حساس تر شده اند. بنابراین بهبود راندمان تولید، افزایش سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت آنها در برابر پاتوژن ها و افزایش کیفیت گوشت و لاشه استحصالی با کاهش کل رسوب چربی در بدن و کاهش اثرات عوامل استرس زا ازجمله استرس گرمایی از طریق مواد مغذی عملی تلقی می شود و راه حل کارآمد در تقویت تولید و عملکرد مرغ گوشتی مدرن می باشد. آرژنین یک اسید آمینه اساسی مهم برای مرغ هاست زیرا آنها همانند سایر پرندگان قادر به بدست آوردن آرژنین از منابع درون زا نیستند.     فواید دیگر ال آرژنین در پرورش طیور بنابراین آرژنین سوبسترای مهم دربیوسنتز بسیاری از مولکولها ازجمله: پروتئین، اکسید نیتریک، کراتین، اورنیتین، گلوتامات، پلی آمیدها، پرولین، گلوتامین می باشد، بنابراین عملکرد های مهم بیولوژیکی و فیزیولوژیکی در طیور را باعث می شود. همچنین افزودن ال آرژنین در رژیم غذایی طیور برای جلوگیری از تاثیرات مضر رادیکال های آزاد بیش از حد که در طول متابولیسم طبیعی تولید می شود و همچنین برای رفع عوارض جانبی استرس گرمایی لازم است. همچنین تحقیقات نشان می دهد که افزایش ۱% مکمل آرژنین بروز آسیت در جوجه های گوشتی که در معرض دمای محیطی پایین قرار می گیرند کاهش می یابد. همچنین محققان گزارش کرده اند که با افزایش ال آرژنین و به تبع آن افزایش اسید آمینه لیزین جهت حفظ نسبت لیزین به آرژنین اثرات منفی استرس مزمن ناشی از تراکم بالای جوجه ها در مزارع پرورشی را کاهش داده است.  

بیشتر بخوانید
کنجاله سویا ، نور چشم صنعت طیور

کنجاله سویا ، نور چشم صنعت طیور

31 شهریور 1399

کنجاله سویا و تنظیم جیره کارخانه تولید و فروش دان آماده مرغ و بوقلمون آرمین تجارت آیدین مهر قطعا کنجاله سویا در تعیین و فرمولاسیون جیره های طیور نقش بسیار مهمی دارد به طوری که در هنگام کمبود کنجاله سویا، فرمولاسیون جیره های طیور غیر ممکن و یا بسیار سخت می شود. با این وجود باید به این نکته مهم توجه کرد که اگر این فرزند صالح صنعت طیور !!! به خوبی فراوری نشود میتواند برای صنعت طیور به شدت مشکل ساز شود!! چرا که کنجاله سویا دارای سموم طبیعی متعددی است که باید از طریق مختلف و فراوری های مختلف حذف شوند.   بازدارنده تریپسین یک ماده ضد مغذی است که از تجزیه شدن پروتیین ها در روده باریک ممانعت می کند و چنانچه سویا به خوبی فراروری نشود میتواند به شدت به پانکراس و قابلیت هضم پروتئین ها آسیب بزند. تست های مختلفی برای اندازه گیری فعالیت بازدارندگی تریپسین سویا وجود دارد که مشهور ترین آنها اندازه گیری اوره آز کنجاله سویا می باشد دامنه قابل قبول اوره آز بین ۵ صدم تا ۱۵ صدم می باشد که مقادیر بالاتر از ۰٫۱۵ به معنای مقادیر بیشتر اوره آز و یا بازدارنده تریپسین است که حاکی از عدم حرارت دهی کافی کنجاله سویا می باشد. بنابراین ما علاوه بر تعیین سطح پروتئین خام سویا باید یک سری تست های کنترل کیفی دیگر را نیز روی سویا انجام بدهیم تا از مناسب بودن این محصول استراتژیک در تغذیه طیور مطلع شویم.  

بیشتر بخوانید