سوال جشنواره: با مطالعه مطلب زیر، یکی از مزایای استفاده از دان آماده (پلت) را نسبت به دان آردی در بخش نظرات بیان کنید.
برای شرکت در جشنواره و برنده شدن کافیست رئوس مطالب را مطالعه کرده و پاسخ خود را به صورت کامنت در بخش نظرات بیان کنید، سپس آیدی اینستاگرام خود را یادداشت نمایید.
بدیهی ست برای ثبت کامنت باید در وبسایت عضو شوید. برای سهولت در این کار امکان عضویت از طریق شماره همراه مقدور گردیده است.
آشنایی با دان آماده
دان آماده که عمدتا به صورت پلت عرضه می گردد، حاصل آسیاب، میکس و پخت مواد اولیه مورد نیاز برای خوراک دام و طیور است. دان آماده دارای برتری هایی نسبت به دان آردی (نهاده آسیاب و میکس شده بدون پخت و شکل دهی) ست که در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.
مزایای دان آماده نسبت به دان آردی
یکنواختی پخش دان آماده برای تغذیه دام و طیور و کاهش پرت دان:
به دلیل اینکه دان آماده عمدتا به صورت پلت عرضه می گردد و دانه های پلت به صورت فشرده و یکنواخت هستند، پرنده (مرغ گوشتی، مرغ تخمگذار و...) حق انتخاب نخواهد داشت و تمامی دان را به صورت یکنواخت مصرف خواهد کرد.
این امر موجب کاهش اتلاف خوراک و صرفه جویی در مصرف دان خواهد شد. در حالی که در دان آردی به دلیل اینکه خوراک به صورت نا متراکم در اختیار پرنده قرار می گیرد علاوه بر هدر رفت دان، دانه های درشت تر توسط پرنده انتخاب خواهد شد که ای بسا تمرکز مواد مغذی در آن قسمت کمتر باشد و ویتامین و مواد معدنی و انرژی کمتری در اختیار پرنده قرار گیرد.
کاهش آلودگی های میکروبی در دان آماده نسبت به آردی:
در فرآیند تولید دان آماده، به دلیل حرارت و فشار بالا، اکثر عوامل میکروبی بیماری زا در خوراک، از بین می روند و این یک امتیاز برای پرورش دهندگان دام و طیور و حتی مصرف کنندگان گوشت محسوب می شود.
برخی از عوامل میکروبی مانند باکتری ها به صورت مستقیم موجب تلفات و مرگ و میر در گله های پرورشی می شوند اما برخی دیگر به صورت نهفته در بافت پروتئینی پرنده باقی می مانند و با مصرف گوشت وارد بدن انسان می شوند و موجب گسترش بیماری در انسان می شوند.
در تولید دان آماده علاوه بر فشار و حرارت بالا، برخی از آنتی بیوتیک ها نیز استفاده می شوند که عامل مهمی در از بین بردن این عوامل میکروبی محسوب می شوند.
بهبود قابلیت هضم و جذب مواد مغذی:
دان آماده به دلیل آسیاب و میکس و توزیع یکنواخت مواد در هر دانه و همچنین به دلیل تحمل فشار و حرارت، از قابلیت هضم بالایی برخوردار است و این باعث جذب بهتر مواد مغذی موجود در دان و در نتیجه افزایش کیفیت گوشت و راندمان گله پرورشی خواهد شد.
کاهش ضریب تبدیل و افزایش بهره وری گله:
استفاده از دان آماده علاوه افزایش کیفیت گوشت، کاهش بیماری ها، صرفه جویی در مصرف دان، موجب کاهش ضریب تبدیل و افزایش راندمان و میزان وزن متوسط گله خواهد شد که موجب سود بیشتر برای پرورش دهنده دام و طیور خواهد شد.
دان آماده مهردانه:
دان آماده شرکت آرمین تجارت آیدین مهر (آتام) با اتکا بر تجربه بیست ساله و بهره گیری از متخصصین تغذیه دام و طیور و دامپزشکان مجرب اقدام به فرمولاسیون و تولید دان آماده با کیفیت، با ضریب تبدیل پایین کرده است که علاوه بر افزایش بهره وری و سود دهی مرغداری ها و دامداری ها، موجب افزایش سلامت پروتئین مصرفی خانوار و افزایش سلامت جامعه گشته است.